Ulleres de sol per a nens: la importància de protegir-los la vista

pulsera medición radiación solar

Quan aneu pel carrer o la platja, soleu veure que els pares porten ulleres de sol però els seus menuts no? És una situació molt comú, i no és que sigui un tema de negligència, és que tradicionalment no hi ha hagut costum que els nens portin ulleres de sol. I és que amb prou feines el 2% dels nens utilitza ulleres de sol.

De fet, els ulls són 20 vegades més sensibles que la pell davant els raigs de sol. Això s’incrementa a més en els nens al tenir els ulls més sensibles que els adults. El cristal·lí dels nens menors de 10 anys deixa passar el 75% dels raigs UV, en comparació de només el 10% als 30 anys.

Protegir la salut ocular des de la infància evita l’aparició de malalties associades als ulls en l’edat adulta. El dany ocular provocat pels raigs UV és acumulatiu i permanent.

Una altra dada important a tenir en compte és que, segons un estudi elaborat pel Col·legi Nacional d’Òptics-Optometristes d’Espanya, el 93% de les ulleres de sol venudes en centres no sanitaris danyen la vista. Així que res d’ulleres de joguina o comprades en mercats per als nens: poden ser molt perilloses per als seus ulls.

A ÒPTIC Platja d’Aro hem iniciat aquest mes de maig una campanya de conscienciació sobre la importància de cuidar la salut ocular dels nens. Volem assessorar-te sobre el millor per protegir la seva vista amb les principals firmes de sol del mercat. A més en l’òptica, per la compra d’unes ulleres de sol infantils, et regalem una polsera mesuradora de la radiació per saber quan els raigs de sol són més perillosos.

 

,