Maui Jim

Maui Jim va iniciar les seves activitats a la dècada dels 80 amb una petita empresa que venia ulleres de sol a la platja de Lahaina, Hawaii. En adonar-se que el sector necessitava una tecnologia que pogués combatre la resplendor intensa i la radiació UV nociva, sense perdre la intensitat dels colors, van decidir dissenyar una lent molt especial: PolarizedPlus®. Així va començar la seva primera col·lecció.
Des de llavors, la seva aposta per la innovació i la recerca ha estat imparable.

RECEPTA HAWAIANA PER A LES MILLORS ULLERES DE SOL
Maui Jim té molt present que el que fa bones a unes ulleres de sol són principalment les seves lents. Amb la finalitat de crear les ulleres de sol perfectes anem en primer lloc a eliminar la claredat. Posem un mirall bigradient en les lents, més fosc en la part superior i inferior per eliminar el sol encegador per la part d’a dalt i el seu reflex des del sòl. Afegim un revestiment antireflexant en la part interior de les lents perquè no importa el corbades que siguin les teves ulleres de sol, sempre hi haurà llum que reboti des de l’interior de les lents directament fins als teus ulls.I no hem d’oblidar incloure un filtre polaritzador a l’interior de les lents que elimini l’incòmode centelleig sobre la superfície del mar, de la neu o del cotxe que tenim davant mentre anem conduint.
Moltes ulleres de sol poden incorporar aquests ingredients però reduint la llum del sol també es redueix la intensitat  dels colors i recorda que estem buscant la recepta de les ulleres de sol perfectes. Encara ens queda el toc final: afegim ara un petit toc de Praseodimi, Erbi i Neodimi a les lents (recordes els elements més rars de la taula periòdica de les classes de química?) Aquests ens ajudaran a realçar els colors i faran possible que puguem veure el que ens estàvem perdent.Una vegada que les millors lents estan llestes, triem una muntura d’una àmplia selecció que Maui Jim posa a disposició dels seus clients: clàssiques, esportives, retro… i ja les tenim! Prova-te-les davant d’un mirall però fes-ho també en l’exterior i fa un cop d’ull als cotxes que tens aparcats enfront, els senyals de tràfic o els arbres que t’envolten, el contrast entre els núvols i el cel blau…sorprès? Veure per creure.

Abans de finalitzar una altra dada important, la majoria de les lents de les ulleres Maui Jim poden graduar-se –miopia, hipermetropia, astigmatisme etc. Moltes vegades les nostres ulleres favorites incorporen unes lents diferents a les originals per culpa de la seva curvatura per exemple. Amb les ulleres de sol Maui Jim això no succeeix, pots graduar-les i conservar els cristalls en el seu color original.