Control de la miopia

La miopia no és com els altres defectes de visió que ocasionen una visió borrosa i es pot millorar simplement usant lents amb la graduació adequada. Quan arriba a nivells alts, es converteix en un problema patològic.

En general, la miopia creix quan es produeix un augment en la grandària de l’ull. El creixement de l’ull està controlat per la manera en què les imatges s’enfoquen en la retina. En mirar amb les nostres ulleres o lentilles convencionals veiem un objecte enfocat quan la seva imatge es forma just en la retina central. En canvi, a l’àrea que envolta la retina central, la imatge es forma darrere de la retina i queda desenfocada. Aquest desenfocament suposa un estímul per desencadenar el creixement dels ulls i el consegüent augment de la miopia.

 

En els nostres 20 anys d’experiència, hem vist com la miopia de molts nens i adolescents creixia de manera incontrolada i que els mètodes que suposadament podien ajudar-nos a controlar-la (lents bifocals, hipocorrecció de la miopia, agents que redueixen la pressió intraocular, lents de contacte permeables als gasos) no eren tan eficaços com esperàvem.

 

En canvi, estem obtenint resultats significatius amb els sistemes que actuen sobre la manipulació del desenfocament en la retina perifèrica com l’ortoqueratologia (Orto-k) i les lentilles toves bifocals.

 

L’ortoqueratologia és un tractament per corregir la miopia basat en l’adaptació programada de lentilles de disseny especial que produeixen un emmotllament de la còrnia mentre es dorm, per aconseguir que l’usuari pugui veure-hi nítidament durant el dia sense necessitat de portar ulleres o lents de contacte.

Si aquest tema et sembla interessant i en vols conèixer més detalls no dubtis a contactar amb nosaltres!