Postcirurgia refractiva

Des del nostre punt de vista, la cirurgia refractiva ha suposat un gran avanç en el tractament dels defectes de visió. Milers de pacients han recuperat la sensació de llibertat en no dependre d’ulleres ni lentilles en el seu dia a dia.

El resultat d’aquest tipus d’intervencions que actuen sobre la còrnia ha estat bé de forma generalitzada, però existeixen casos que no han obtingut tot l’èxit desitjat, sense estar directament relacionats amb un error en la intervenció quirúrgica. Recordem que l’ull és un òrgan que continua evolucionant amb el temps i que la cirurgia no “guareix” el nostre defecte de visió. Per tant la graduació pot tornar a canviar.

Si aquest és el teu cas i necessites correcció de nou, probablement prefereixes evitar les ulleres i utilitzar lentilles. Entre altres raons (estètica, comoditat, etc.), perquè la visió amb ulleres no arriba a ser tan bona com desitjaries a causa de la irregularitat de les teves còrnies operades.

En els casos de cirurgia làser, el radi de curvatura central de la còrnia és diferent al de la resta de la superfície corneal. Aquesta geometria especial de la còrnia fa que la correcció amb lents toves no permeti una bona visió per la deformació que poden sofrir en ser tan flexibles.

Les lents de contacte permeables al gas (GP o semirígides) són les indicades en la majoria dels casos per recuperar la visió que existia abans de la intervenció i superar fins i tot la millor visió aconseguida amb ulleres.

Com en totes les nostres adaptacions, la prioritat són els teus ulls. Busquem comoditat, seguretat i, per descomptat, bons resultats visuals. És imprescindible fer topografies i passar pel nostre procediment d’adaptació de lentilles per poder oferir-te els millors resultats. Així mateix, els controls de seguiment seran fonamentals per garantir la correcta evolució de l’adaptació.