Lents progressives: com saber si les necessito?

Quan he de començar a utilitzar lents progressives? És una pregunta que ens solem fer a partir dels 40 anys, quan ens adonem que la nostra vista “ja no és la que era”. Què fem diferent?

Allargar el braç per llegir el mòbil, pujar les ulleres per poder veure bé de prop o encendre més llums per llegir millor. Et resulta familiar?

Quan això passa, comencem a plantejar-nos altres preguntes, com ara:

  • Necessito ja ulleres progressives?
  • Quins símptomes he de tenir?
  • Quant de temps em portarà adaptar-me a unes lents progressives?
  • Es notarà que porto lents progressives?
  • Quines són les lents progressives recomanades segons la meva situació?

Com a professionals en atenció visual primària, a ÒPTIC Platja d’Aro volem que tinguis la informació necessària. El teu/la teva òptic-optometrista t’ha d’assessorar, guiar i acompanyar sempre en el procés.

En aquest post, et donem resposta a aquestes preguntes. També, volem parlar-te d’una novetat que acaba de llançar Hoya Vision Care, el fabricant de lents pioner en el mercat, amb el qual a ÒPTIC treballem des de fa molts anys, i que volem que coneguis.

Anem per parts.

lentes progresivas òptic platja daro

Qui necessita ulleres progressives?

Les ulleres progressives són per a aquelles persones que tenen o estan començant a tenir presbícia o vista cansada. Així mateix, poden necessitar lents progressives persones amb miopia, hipermetropia o astigmatisme, entre d’altres problemes visuals.

En el cas de la vista cansada, es deu a una falta d’elasticitat de cristal·lí (la lent natural de l’ull que permet enfocar a diferents distàncies). Això fa que, a partir d’una edat determinada, sentim que se’ns fa més difícil enfocar els objectes en distàncies curtes.

Quins són els símptomes que necessites lents progressives?

  • Comences a veure borrós de prop
  • Necessites estirar el braç per poder llegir amb nitidesa
  • Necessites una major quantitat de llum per llegir bé
  • Tens un lleuger mal de cap
  • Sents fatiga visual, sensació d’ulls més sorrencs, secs…

Quant de temps porta adaptar-se a les lents progressives?

Cada persona és un món i pot adaptar-se abans o necessitar més temps. De totes maneres, el període d’adaptació sol ser d’uns 10-15 dies. Això sí, l’adaptació és més fàcil en funció de la qualitat del progressiu.

És clar, tot canvi necessita el seu temps. L’important és que comuniquis al teu/la teva òptic qualsevol incomoditat perquè et faci els ajustos necessaris fins que sentis còmode/a al cent per cent amb les teves lents.

Es notarà que porto ulleres progressives?

No es notarà que portes lents progressives, ni en el gruix de les lents ni en la necessitat d’usar unes muntures determinades. A més, la lent no variarà la grandària del teu ull.

Quines són les lents progressives recomanades segons el meu problema visual?

Com et comentàvem al principi, volem parlar-te de les noves lents progressives d’Hoya Vision Care, que tenen un nom tan suggerent com Hoyalux ID Myself. Quins avantatges tenen?

• Són lents progressives personalitzades que garanteixen un rendiment excel·lent durant qualsevol activitat. Com un vestit a mida.

• T’aporten confort visual i una claredat que et permet enfocar de lluny i de prop.

• Amb menys distorsió i balanceig, els teus ulls s’adapten fàcilment a l’hora de realitzar tasques diferents.

Controlen l’odiat “efecte prismàtic” a la zona perifèrica de les lents progressives.

Reducció significativa de la distorsió i de l’efecte de transició de les diferents zones visuals en totes les dimensions.

• Ofereixen una experiència molt agradable mentre es fan servir dispositius digitals, i també al realitzar qualsevol activitat a l’aire lliure.

En aquest vídeo, pots veure més sobre les innovadores Hoyalux ID Myself.

Sabem que les lents progressives són un món nou i que necessitaràs assessorament. Així doncs, ja ho saps, per a qualsevol consulta que tinguis:

A la teva salut visual!

Últimes publicacions

Mujer sometiéndose a una revisión visual

Teràpia visual en adults i infants

Saps en què consisteix la teràpia visual? Et fem un paral·lelisme: Quan necessites fer una rehabilitació muscular, veritat que vas

Podem ajudar-te?