Com cuidar les teves lents de contacte a l’estiu

L’estiu és el moment de sentir-se més guapos que mai i de lluir bronzejat i cares descansades i saludables. Les lents de contacte són l’aliat perfecte per sentir-se còmode i atractiu. És molt important, però, tenir bona cura d’elles, sobretot a l’estiu que és quan estan més exposades al sol, la sorra, el vent, etc.

Et donem resposta a algunes preguntes que et poden sorgir respecte a l’ús de lents de contacte a l’estiu, perquè els teus ulls estiguin protegits en tot moment de qualsevol factor extern.

  • És recomanable portar lents de contacte a la platja?

Per als usuaris de lents de contacte és molt còmode utilitzar-les per anar a la platja tot i que haurien d’evitar banyar-se amb elles o, almenys, fer-ho amb unes ulleres de natació que evitin el contacte de l’aigua amb els ulls.

L’American Optometric Association i la FDA d’EE.UU. recomanen no submergir-se en l’aigua amb les lents de contacte posades. Això inclou banyar-se en un llac, mar, piscina, jacuzzi o fins i tot la dutxa. Per què? L’aigua pot contenir moltes amenaces invisibles per als nostres ulls. Les lents de contacte podrien entrar en contacte amb aquests microorganismes i produir-li uns efectes perjudicials.

  • ¿Si portes lents de contacte a la platja és imprescindible portar ulleres de sol?

Les ulleres de sol són un element de protecció ocular necessari per a qualsevol persona que passi unes hores gaudint de la platja. La sorra i el mar són elements que multipliquen la reflexió de la radiació solar a la que els nostres ulls, com la pell, són vulnerables.

En el cas d’utilitzar lents de contacte, les ulleres de sol també actuen com a protecció enfront del vent i possibles cossos estranys. Adaptem models de lents de contacte que ja incorporen filtre de radiació ultraviolada però no hem d’oblidar que estarien protegint només l’àrea que cobreixen deixant sense protecció la resta de l’ull i la fina pell de les parpelles.

  • La sal de l’aigua marina afecta les lents de contacte?

La sal com a tal no afecta ja que quedaria dissolta en la llàgrima, com a màxim pot provocar una lleu irritació ocular.

ÒPTIC Platja d’Aro col·laborem amb els principals laboratoris per oferir-te les lents de contacte més avançades del mercat. Conóptica, CooperVision, Alcon, Bausch & Lomb, Mark Ennovy i Johnson & Johnson treballen per aconseguir el major grau de satisfacció en les nostres adaptacions de lents de contacte.

Si estàs pensant en posar-te lents de contacte i necessites més informació, consulta la nostra secció especial de Lents de contacte on t’expliquem les diferents opcions que posem a la teva disposició.

Qualsevol dubte o pregunta, aquí estem!

llevar lentillas en la playa

, , ,