Què saps del glaucoma i la seva prevenció?

El 12 de març es el Dia Mundial del Glaucoma🗓. Des d’ÒPTIC Platja d’Aro, volem recordar-te aspectes importants sobre aquesta malaltia ocular.

Principalment, perquè hi ha molt desconeixement al respecte. I és normal. Tendim a pensar que malalties oculars d’aquest tipus estan més relacionades amb problemes visuals previs o amb l’edat avançada. Però, és així?

Veuràs que en las afirmacions de sota t’aclarim dubtes. I que, com en tot ho relacionat amb la salut, ho fonamental és prevenir.

Som-hi, doncs.

Dades que cal conèixer del glaucoma

🔴 És la primera causa de ceguera irreversible al món. De fet, fins al 50% de les persones afectades no saben que la tenen.

🔴 És una malaltia silenciosa: no produeix símptomes que facin sospitar de la seva existència.

🔴 Abans d’observar un símptoma pot haver un dany de fins un 40% del camp de visió.

Quins són els factors de risc del glaucoma?

  • El més comú és la hipertensió ocular, encara que no tots els ulls amb pressió elevada pateixen glaucoma.
  • Antecedents familiars amb glaucoma.
  • L’edat: a partir dels 40 anys comença una etapa de risc de patir glaucoma.
  • Miopia o hipermetropia altes.
  • Raça negra o asiàtica.
prevenir el glaucoma

Així doncs, com podem prevenir el glaucoma?

🚫 ‼️ El missatge més important és que la millor manera de prevenir el glaucoma és la detecció precoç de la malaltia. Així, l’oftalmòleg pot diagnosticar-la i tractar-la abans de que es produeixin danys importants en el nervi òptic.

Per a l’equip d’ÒPTIC Platja d’Aro, la detecció precoç és gairebé una obsessió. Per aquest motiu, ens formem constantment i utilizem equips d’última generació. Ens permeten fer cribatge i derivar als/les nostres pacients que presentin indicis de malaltia.

oct prevención glaucoma

Quins equips fem servir a ÒPTIC per detectar el glaucoma?

Un d’aquests equips és l’OCT, amb el fem una anàlisi detallada del nervi òptic i de la capa de fibres nervioses de la retina (que és la que resulta danyada en el glaucoma).

  • Mesurant el gruix d’aquesta capa al voltant del nervi òptico podem saber si hi ha danys abans que es produeixin alteracions al camp de visió. Aquesta prova és converteix, doncs, en essencial per al diagnòstic precoç del glaucoma i el seu seguiment.
  • En aquest gràfic podem veure els valors del gruix de la capa de fibres nervioses de la retina, que estan sent comparats amb els valors esperats de la base de dades normalitzada. La zona verda ens indica normalitat en els resultats.✅
com prevenir el glaucoma

Els equips d’última generació, com l’OCT, ens permeten fer cribatge i derivar als/les nostres pacients que presentin indicis de glaucoma.

EQUIP ÒPTIC PLATJA D’ARO

El nostre examen visual a ÒPTIC Platja d’Aro sempre inclou aquesta prova. Posteriorment, és analitzada per un retinòleg de la nostra plataforma de telemedicina que emet un informe on expliquem els resultats. Aquest informe no constituiex un diagnòstic per si mateix, sinó una orientació per poder derivar al nostre/a pacient al seu oftalmòleg.

Estem convençuts que els nostres serveis aporten un valor important en la lluita contra malalties com el glaucoma. Gràcies per confiar en ÒPTIC Platja d’Aro.

Si vols demanar-nos una visita:

El nostre company Javier et parla en detall del glaucoma al nostre IGTV:

Últimes publicacions

Mujer sometiéndose a una revisión visual

Teràpia visual en adults i infants

Saps en què consisteix la teràpia visual? Et fem un paral·lelisme: Quan necessites fer una rehabilitació muscular, veritat que vas

Podem ajudar-te?