lentes de contacto

Com cuidar les meves lents de contacte a l’estiu

Saps com cuidar les teves lents de contacte a l’estiu? Ja sabem que és el moment de l’any en què ens sentim més atractius que mai, lluïm bronzejat i tenim cares descansades i saludables. I, si portes ulleres, les lents de contacte són l’aliat perfecte quan tenim el “guapo pujat”!

És molt important, però, tenir bona cura de les lents de contacte sempre, i sobre tot a l’estiu, que és quan estan més exposades al sol, l’aigua de mar, el clor de la piscina, la sorra, el vent, etc.

Puc banyar-me amb les lents de contacte posades?

Segurament, quan t’estàs posant les lents de contacte per anar a la platja o a la piscina, t’assalten alguns dubtes de tipus: puc portar lents de contacte a la piscina? i a la platja? l’aigua marina farà malbé les meves lents? és nociu per als meus ulls combinar lents de contacte i aigua?

Avui, et volem donar respostes a preguntes que et poden sorgir respecte a l’ús de lents de contacte a l’estiu, perquè els teus ulls estiguin ben protegits en tot moment de qualsevol factor extern.

bañarse con lentillas en la playa

És recomanable portar lents de contacte a la platja?

Per als usuaris de lents de contacte és molt còmode utilitzar-les per anar a la platja tot i que haurien d’evitar banyar-se amb elles o, almenys, fer-ho amb unes ulleres de natació que evitin el contacte de l’aigua amb els ulls.

L’American Optometric Association i la FDA recomanen no submergir-se en l’aigua amb les lents de contacte posades. Això inclou banyar-se en un llac, mar, piscina, jacuzzi o fins i tot la dutxa.

Per què?

L’aigua pot contenir moltes amenaces invisibles per als nostres ulls. Les lents podrien entrar en contacte amb aquests microorganismes i produir uns efectes perjudicials als nostres ulls.

lentillas en el mar

Si vaig amb lents de contacte a la platja és imprescindible portar ulleres de sol?

Les ulleres de sol són un element de protecció necessari per a qualsevol persona que passi unes hores gaudint de la platja. La sorra i el mar són elements que multipliquen la reflexió de la radiació solar a la que els nostres ulls, com la pell, són vulnerables.

En el cas d’utilitzar lents de contacte, les ulleres de sol també actuen com a protecció enfront del vent i possibles cossos estranys.

A ÒPTIC Platja d’Aro, adaptem models de lents de contacte que ja incorporen filtre de radiació ultraviolada però no hem d’oblidar que estarien protegint només l’àrea que cobreixen, deixant sense protecció la resta de l’ull i la pell fina de les parpelles.

lentillas y agua

La sal de l’aigua marina pot afectar les meves lents de contacte?

La sal com a tal no afecta les lents de contacte perque queda dissolta a la llàgrima. Com a màxim pot provocar una lleu irritació ocular.

A ÒPTIC Platja d’Aro col·laborem amb els principals laboratoris per oferir-te les lents de contacte més avançades del mercat:

Conóptica, CooperVision, Alcon, Bausch & Lomb, Mark Ennovy i Johnson & Johnson treballen per aconseguir el major grau de satisfacció en les nostres adaptacions de lents de contacte.

Si estàs pensant en posar-te lents de contacte aquest estiu i necessites més informació, consulta la nostra secció de Lents de contacte on t’expliquem les diferents opcions que posem a la teva disposició.

Qualsevol dubte o pregunta, aquí estem!

Últimes publicacions

Mujer sometiéndose a una revisión visual

Teràpia visual en adults i infants

Saps en què consisteix la teràpia visual? Et fem un paral·lelisme: Quan necessites fer una rehabilitació muscular, veritat que vas

Podem ajudar-te?