Ortoqueratologia

Sabies que mitjançant l’ortoqueratologia (o orto-k) es pot corregir la miopia durant el son i prescindir d’ulleres i lentilles durant el dia?

L’ortoqueratologia produeix, de manera controlada, els canvis necessaris a la còrnia per obtenir una bona visió sense necessitat de sotmetre’t a cirurgia ni d’usar ulleres ni lents de contacte durant el dia, utilitzant les lents únicament durant la nit mentre dorms. Els efectes es produeixen des del primer dia i s’aconsegueixen els canvis òptims als pocs dies d’ús.

Bàsicament tractem la miopia fins a -4.50 amb astigmatisme baix, encara que s’estan estudiant i provant dissenys per a hipermetropia i astigmatisme. Els nostres optometristes et faran una primera visita per valorar la idoneïtat del tractament que a més de l’examen visual complet inclou una topografia corneal.

El tractament pel qual utilitzem unes lentilles de gas permeable específiques, és reversible gràcies al fet que l’estructura corneal és flexible, plàstica i emmotllable, de manera que en interrompre l’ús de les lents els canvis que s’havien produït tornaran al seu estat inicial. Aquestes lentilles no “estrenyen” ni “aixafen” la còrnia, sinó que aconsegueixen modificar la curvatura gràcies a les forces hidrodinàmiques que es generen entre la còrnia i la lent de contacte, espai que sempre ha d’estar farcit de llàgrima.

Com que no és necessària cap ajuda visual durant el dia, es converteix en un sistema ideal per a esportistes, persones que treballin en ambients amb pols, persones que no poden o no volen operar-se, o simplement per a les que tinguin inconvenients en l’ús d’ulleres o lents de contacte en un règim d’ús convencional (policies, bombers, pilots, opositors, etc.).

Un dels principals avantatges de l’ortoqueratologia és que afavoreix el control de la miopia en nens i adolescents, tal com revelen cada vegada més estudis, de manera que la podem frenar o alentir.

Si creus que l’orto-k pot millorar la teva qualitat de vida i necessites més informació no dubtis a consultar-nos