Examen de la vista a ÒPTIC: quines proves et fem?

L’examen de la vista en profunditat que et fem a ÒPTIC Platja d’Aro té un doble objectiu. T’expliquem quins són i quina informació ens ofereixen dels teus ulls.

D’una banda:⁣

☝. Avaluar el funcionament del teu sistema visual, tenint en compte la teva activitat diària i les necessitats visuals que comporta.⁣

I de l’altra:⁣


✌. Confirmar el bon estat de salut dels teus ulls.⁣

Així doncs, en el nostre examen de la vista valorem si hi ha problemes d’enfocament (miopia, hipermetropia, astigmatisme o presbícia) i analitzem si el teu sistema visual està funcionant de manera correcta i eficient.⁣

Potser et sorprendrà si et diem que, en el nostre examen de la vista, et fem fins a 18 proves visuals diferents que suposen uns 45 minuts del teu temps (molt ben invertits en la teva salut visual!)⁣.

De quines proves estem parlant i quina información ens aporten de la teva visió? Aquí van.

Proves que inclou el nostre examen de la vista

 • La primera que et fem és l’anamnesi. En què consisteix? A partir d’una sèrie de preguntes, recopilem informació útil per després, juntament amb les altres proves, arribar a un diagnòstic i donar-te el millor tractament i/ o solució.
 • Agudesa visual llunyana i propera: prova que valora la capacitat d’sistema visual per percebre els detalls amb nitidesa
 • Punt pròxim de convergència (PPC): ens ajuda a determinar l’esforç muscular dels teus ulls perquè els dos mantinguin la fixació en el mateix punt de manera eficient.
 • Covert Test: ens permet avaluar l’equilibri de la teva musculatura ocular i detectar la presència i magnitud de fòries i estrabismes.
 • Pupil·les: examina la mida, la forma i la reacció de les pupil·les tant a un estímul de llum com en el procés d’enfocament i desenfocament.
 • Autorrefracció: ens permet obtenir una aproximació de la graduació de cada ull per separat.
 • Queratometria: mesurem la curvatura de la còrnia. És molt útil per comprovar el possible astigmatisme del pacient.
examen de la vista completo en òptic platja daro
Uns 45 minuts molt ben invertits en la teva salut visual
 • Motilitat ocular: en el nostre examen de la vista, valorem la teva capacitat de seguir objectes en moviment i fixar objectes estàtics.
 • Binocularitat: valorem la bona coordinació dels ulls per a una òptima binocularitat, que el cervell hagi après correctament a fusionar les imatges.
 • Tonometria: determinem la pressió interior de l’ull, fonamental en la detecció precoç del glaucoma.
 • Biomicroscopia: explorem totes les estructures externes de l’ull com: còrnia, conjuntiva, parpelles, pestanyes, iris i cristal·lí.
 • Examen subjectiu: detectem si necessites compensació o no (ulleres o lents de contacte). Ho fem mitjançant un innovador sistema de projecció en 3D.
examen de la vista completo óptica platja daro
L’examen visual ens permet confirmar el bon estat de salut dels teus ulls
 • Visió del color: aquesta prova ens ajuda en la detecció d’alteracions congènites o adquirides de la visió del color.
 • Estereòpsia: avaluem la teva capacitat de discernir detalls situats en plans diferents i a una distància mínima, i l’apreciació de la profunditat (3D).
 • Reixeta d’Amsler: avaluem i detectem possibles alteracions de la zona central de la retina que, posteriorment, confirmem amb la retinografia i l’OCT.
 • Retinografia: un mètode senzill i innocu per descartar les principals malalties de la zona central de la retina.
 • Tomografia de coherència òptica (OCT): un estudi no invasiu per obtenir imatges en tall transversal de la teva retina. Ens permet veure en detall cadascuna de les capes que la componen.
 • Anàlisi de retina per telemedicina: les retinografies i tomografies que realitzem en el nostre gabinet les enviem de manera anònima a OPTretina, la nostra plataforma de telemedicina. Un oftalmòleg expert en retina avalua les imatges i emet un informe sobre l’estat de la teva retina, que et lliurem junt amb la resta de resultats de l’examen optomètric.

📲 Si vols demanar cita i/o consultar-nos en què consisteix alguna de les proves del nostre examen de la vista, contacta’ns directament en el 972 82 67 13.⁣ Com a professionals en atenció visual primària, la nostra major inquietud és oferir-te serveis professionals del més alt nivell.

Últimes publicacions

Mujer sometiéndose a una revisión visual

Teràpia visual en adults i infants

Saps en què consisteix la teràpia visual? Et fem un paral·lelisme: Quan necessites fer una rehabilitació muscular, veritat que vas

Podem ajudar-te?