Per què cal fer-se un examen visual en profunditat?

Saps què implica per a la teva visió fer-se un examen visual en profunditat? En quant a salut visual es refereix, la prevenció és fonamental.

Un examen visual exhaustiu ens aporta informació crucial dels teus ulls. Ens permet ajudar-te a prevenir, a donar-te consells acurats segons les teves necessitats i a proporcionar-te assessorament personalitzat al màxim.

A la pregunta que et fem en el títol d’aquest post, de per què cal fer-se un examen visual en profunditat, aquí va l’explicació.

examen vista óptica platja daro

Abans et detallem…

Serveis de salut visual que t’oferim a ÒPTIC Platja d’Aro

 • Examen visual (o optomètric) en profunditat
 • Adaptació de lents de contacte
 • Optometria pediàtrica
 • Teràpia visual
 • Control de la miopia
 • Anàlisi de retina per telemedicina (retinografia i OCT)

Què implica un examen visual en profunditat

De vegades, pot existir un enfocament correcte (absència de diòptries) però tot i així tenim símptomes de cansament visual, com ara…

 • mal de cap
 • picor d’ulls
 • dificultat per mantenir el text enfocat mentre llegim
 • visió doble ocasional
 • falta de concentració, etc.

Són signes que indiquen que el nostre sistema visual no està treballant correctament.

Quin són els objectius principals de l’examen visual en profunditat?

Aquests problemes es detecten únicament amb una revisió visual en detall. Per això, en el nostre examen visual et dediquem el temps que sigui necessari per aconseguir dos objectius fonamentals:

1. Avaluar el funcionament del teu sistema visual, tenint en compte la teva activitat diària i les necessitats visuals que comporta.

2. I confirmar el bon estat de salut dels teus ulls.

oct prevención glaucoma

A ÒPTIC Platja d’Aro, volem conèixer l’estat de la teva salut visual per, així, poder satisfer les seves necessitats específiques.

Així doncs, en el nostre examen visual, valorem si hi ha problemes d’enfocament (miopia, hipermetropia, astigmatisme o presbícia) i analitzem si el teu sistema visual està funcionant de manera correcta i eficient.

Entre les proves de salut visual que et realitzem a ÒPTIC, incloem l’anamnesi. En què consisteix?

Mitjançant preguntes, i amb tota la nostra dedicació i temps, escoltem i recopilem la informació útil per després, juntament amb la resta de proves que realitzem, arribar a un diagnòstic i poder donar-te el millor tractament i/o solució.

Per a nosaltres és una part fonamental, ja que ens serveix per poder entendre les teves necessitats i assessorar-te de manera individualitzada.

Recorda que la clau està en la prevenció

Com recordavem al principi d’aquest post, la clau està en prevenir. Volem ajudar-te a gaudir d’una òptima qualitat de visió sense importar la teva edat. I cuidar els teus ulls és fonamental per aconseguir-ho!

Si vols demanar cita per fer-te un examen visual en profunditat amb nosaltres:

T’hi esperem! 😊

➡️ Un altre post sobre salut visual que et pot interessar: Beneficis de graduar-te la vista amb imatges en 3D

Últimes publicacions

Mujer sometiéndose a una revisión visual

Teràpia visual en adults i infants

Saps en què consisteix la teràpia visual? Et fem un paral·lelisme: Quan necessites fer una rehabilitació muscular, veritat que vas

Podem ajudar-te?