FOLC eyewear. Entre bambolines amb la seva creadora, Marta Llinarès

FOLC eyewear és la nova firma que entra a formar part d’ÒPTIC Selection, el nostre “hall of fame” d’ulleres de firmes independents, nacionals i internacionals, que tenim en exclusiva a Platja d’Aro per a tu. I n’estem encantats!

Aquesta firma barcelonina, produïda artesanalment a Itàlia, ens va robar el cor d’eyewearlovers des de la seva primera muntura.

Ara, presenten la seva col·lecció tardor-hivern 2019-20 i hem parlat amb Marta Llinarès, ment i ànima de la firma, perquè ens expliqui les novetats de FOLC eyewear per a la nova temporada.

gafas folc barcelona
Tons saborosos per a la tardor. Nou model Kati Cantaloupe de FOLC eyewear

Robustes, voluptuoses, esculpides, translúcides, amb una gamma de colors , les ulleres FOLC eyewear són un plaer per als sentits.

Li hem fet 5 preguntes, que la Marta ens contesta amb amabilitat, autenticitat i detall, trets que es reflecteixen en cada peça que crea.

1. Marta, què et va portar a dedicar-te a la creació de muntures?

Tot i que des de bastant jove tenia clar que volia ser dissenyadora, es van donar un cúmul de coincidències que van fer que acabés dissenyant ulleres.

Durant l’últim any de carrera de disseny de producte vaig estar treballant a una òptica, aquest fet que em va dur a basar el meu projecte final de carrera en el món de les ulleres i la tecnologia de nous materials aplicats a les ulleres.

Al cap d’un any de començar a treballar com a dissenyadora en un estudi d’il·luminació, em van trucar d’una empresa nacional que es dedicava al disseny, fabricació i venda de muntures, gràcies al fet que havien vist el meu projecte final de carrera dedicat a ulleres. I així va començar tot…

gafas folc
Uleres FOLC, peces treballades com a joies, amb moltíssima cura

2. Quines són les fonts d’inspiració per a les creacions FOLC eyewear?

Moltes; arts plàstiques, disseny de producte en general, mobiliari, arquitectura, cinema, música, gastronomia… Tot i que les meves fonts principals d’inspiració són la joieria contemporània, i tot allò que envolta la llum i el disseny de llums.

La joieria, una disciplina que he viscut de molt a prop des de petita i que em porta a tractar les meves ulleres com a petites escultures i l’obsessió de treballar els volums.

Marta Llinarès, creadora de FOLC eyewear

I en segon lloc la llum, gràcies a la meva primera feina de disseny en el camp del disseny d’il·luminació, la qual i em va fer concebre i entendre els objectes en funció de com es perceben quan reben o quan generen llum. Per aquest motiu, són tant importants els volums, canvis de gruix, i les transparències de color a la nostra col·lecció.

gafas folc 2020
Volums, transparències i tons naturals. Tardor-hivern FOLC eyewear

3. Segueixes les modes o vas per lliure?

Una mica de tot. Els nostres dissenys són una fusió de formes de tendència amb siluetes més clàssiques transformades a través del volum, geometria i gruixos.

gafas folc otoño 2019
Efecte aigua a les montures ‘chunky’ de FOLC eyewear. Col·lecció f/w 19-20

4. Com és la persona que porta unes ulleres FOLC eyewear?

És una persona a qui li agrada el disseny i s’interessa pels productes contemporanis i diferents, i produïts de forma responsable i local.

gafas vista transparentes
Somnis de tardor. Ulleres transparents de FOLC eyewear

5. Com serà el 2020 per a FOLC eyewear?

Noves formes i volums potents en sol, i donarem més profunditat a la col·lecció de vista.

gafas folc barcelona
Opticals de FOLC eyewear, disseny, elegància i dolça sutbilesa

Genial, moltes gràcies Marta!

Et convidem a descobrir la nova col·lecció d’ulleres FOLC eyewear al seu preciós Instagram i venir a ÒPTIC Platja d’Aro a emprovar-te-les. Són d’aquelles muntures que, un cop te les poses, sents que no són com cap altra ullera que has portat abans.

>> Vull saber més sobre FOLC eyewear.

Últimes publicacions

Mujer sometiéndose a una revisión visual

Teràpia visual en adults i infants

Saps en què consisteix la teràpia visual? Et fem un paral·lelisme: Quan necessites fer una rehabilitació muscular, veritat que vas

Podem ajudar-te?