Consells per cuidar bé els teus ulls si portes lentilles

Segurament, si ets usuari de lentilles t’has dit algun cop “Si encara hi veig bé i no em molesten, les puc dur uns dies més!”.

I és que, tot i que sembli que es mantenen fresques més temps del que ens recomanen, la veritat és que les lents tenen una vida útil que, si no es respecta, pot afectar a la teva salut visual.

Com a conseqüència d’allargar-ne l’ús de les lentilles, moltes persones acaben abandonant-les perquè no s’hi senten còmodes o creuen que no els van bé.

Per canviar aquesta dinàmica, en aquest post volem explicar-te la importància d’utilitzar les lents de contacte durant el temps estipulat i donar alguns consells sobre el seu ús.

Quina és la vida útil de les lents de contacte

Com a especialistes, sabem que les lentilles tenen una caducitat que, si no es respecta, pot afectar la salut dels ulls. Els principals motius són:

  • les lents van retenint part de la proteïna i altres components que deixa anar la llàgrima i es crea una boirina que no permet veure-hi bé. Amb el pas dels dies aquests components es van degradant i el nostre sistema immunitari els pot reconèixer com externs a l’organisme i generar una reacció al·lèrgica. És quan comencem a sentir irritació ocular, picor i coïssor als ulls.
  • la pols i el pol·len que es van acumulant a les lentilles fan que vagin perdent claredat i suavitat.

Canviar les lents a temps farà que no es pateixi cap d’aquests efectes i que la visió sigui clara i nítida durant tota la vida útil de les lents. És la millor manera de sentir-se bé i no perjudicar els teus ulls.

cómo cuidar las lentillas

Un bon manteniment de les teves lentilles és la millor garantia

Cuidar les teves lents de contacte és tan important com respectar-ne el temps de vida. Aquestes recomanacions t’ajudaran a mantenir-les en bon estat.

  • És molt important utilitzar una solució de neteja nova cada cop que toquem les lents de contacte. A més, no s’ha d’utilitzar aigua corrent per a cap tipus de lent, perquè pot contenir impureses i microorganismes que poden acabar provocant infeccions.
  • Quan et col·loquis les lents comença sempre pel mateix ull, així és més fàcil que no confonguis les lents i les posis a l’ull correcte. Per no ratllar-les amb les ungles, la millor manera de col·locar-les és des de la palma de la mà.
  • Encara que les teves lents de contacte tinguin protecció UV, et recomanem que utilitzis ulleres de sol. Així reduirà la tensió dels ulls. Si fas moltes activitats a l’aire lliure, consulta amb el teu especialista quines són les lents més adequades per a tu.
  • També s’ha de dir que és molt important que els ulls descansin de les lents. Per això, no les hauries d’utilitzar més de 14 hores al dia i, si notes picor o alguna molèstia als ulls, treu-te les lents i posa’t ulleres durant una estona.
  • Per acabar volem destacar la importància de seguir el programa de revisions marcat pel teu optometrista, d’aquesta manera sempre estaràs a temps de trobar solucions si apareix un inconvenient. Nosaltres recomanem una revisió cada sis mesos com a màxim.

L’ús de lents de contacte no té un temps màxim ni una edat límit. Amb un bon manteniment, les lents de contacte són un gran aliat. Pots veure els tipus de lents que tenim a la secció lents de contacte de la nostra web. I, si tens algun dubte sobre manteniment o ús, no dubtis a preguntar-nos. Estarem encantats de respondre’t-hi!

Últimes publicacions

Mujer sometiéndose a una revisión visual

Teràpia visual en adults i infants

Saps en què consisteix la teràpia visual? Et fem un paral·lelisme: Quan necessites fer una rehabilitació muscular, veritat que vas

Podem ajudar-te?