OPTretina

OPTretina, un servei de Premi!

OPTretina  és un servei de telemedicina que permet avaluar les retinografies de forma remota, i ha estat el guanyador del Premi a la Millor Iniciativa Empresarial del 2014.

El sistema d’OPTretina suposa un salt qualitatiu en l’anàlisi de la retina i en la detecció precoç de patologies oculars i ha ajudat a evitar que algunes d’aquestes malalties acabin convertint-se en ceguera.

A l’ÒPTIC comptem amb aquest servei, que es realitza fent unes fotografies de la retina i té una durada d’uns tres minuts. És un mètode senzill i innocu per descartar les principals malalties de la zona central de la retina com la degeneració macular associada a l’edat (DMAE), la retinopatia diabètica, el despreniment de retina extens i la trombosi venosa, entre altres. No substitueix una exploració i un diagnòstic complet fet per un oftalmòleg, però és un sistema que ha demostrat la seva eficàcia. 

OPTretina, fundada per uns joves catalans, va ser escollit el projecte guanyador d’entre més de 100 candidates a Millor Iniciativa Empresarial. També s’ha valorat la projecció internacional d’OPTretina, que amb només tres anys de vida ja compta amb una àmplia presència fora de l’estat. L’anàlisi d’OPTretina ja es pot fer a països com Alemanya, Mèxic, Colòmbia i en un futur no molt llunyà farà el salt al continent asiàtic, a Singapur i Taiwan.

Des d’ ÒPTIC us volem recordar la importància de la prevenció de les malalties oculars i volem donar la nostra més sincera enhorabona a tot l’equip d’OPTretina!

 

Últimes publicacions

Mujer sometiéndose a una revisión visual

Teràpia visual en adults i infants

Saps en què consisteix la teràpia visual? Et fem un paral·lelisme: Quan necessites fer una rehabilitació muscular, veritat que vas

Podem ajudar-te?