Molta precaució en l’ús de lents de contacte de fantasia!

S’acosta la festa de Halloween i la sana competició de trobar la disfressa més original. Disfressar-se és molt divertit i potencia la nostra creativitat, però ¡molta atenció si utilitzeu lents de contacte de colors o cosmètiques en els vostres disfresses! L’Administració nord-americana de medicaments (FDA) ha alertat una vegada més l’ús de lents de contacte cosmètiques sense la prescripció, adaptació i consell de l’optometrista.

L’ús de lents de contacte que es comercialitzen a Internet o en altres punts de venda no autoritzats legalment, i que s’empren sense l’adaptació i supervisió dels òptics-optometristes, incloses les lents cosmètiques (que canvien el color dels ulls) i que s’utilitzen amb finalitats estètiques, poden suposar un seriós perill per a la salut ocular i visual dels usuaris. Molts d’aquests productes es venen sense que en el prospecte s’indiqui tan sols la manera d’utilitzar-los i els riscos de no fer-ho correctament.

L’Administració espanyola a través de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) preveu per a les lents de contacte cosmètiques, el mateix requeriment que amb les lents de contacte de correcció, com és l’adaptació individualitzada per un òptic-optometrista en un establiment sanitari d’òptica.

Juan Carlos Martínez Moral, president del Consell General de Col·legis d’Òptics-Optometristes (CGCOO), afirma que “Tot i que les lents de contacte cosmètiques puguin semblar productes innocus i festius, els usuaris han d’entendre que són productes sanitaris i que, sense l’adaptació adequada per part d’un òptic-optometrista aquestes lents podrien ser incompatibles amb la fisiologia corneal de l’usuari i danyar seriosament els seus ulls “.

Així doncs, molta precaució en la compra de les vostres lents de contacte de fantasia o de colors per completar els vostres disfresses, i passeu-ho molt bé!

Via Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes i Òptiques Optometristes de Catalunya 

lentilles colors halloween

Últimes publicacions

Mujer sometiéndose a una revisión visual

Teràpia visual en adults i infants

Saps en què consisteix la teràpia visual? Et fem un paral·lelisme: Quan necessites fer una rehabilitació muscular, veritat que vas

Podem ajudar-te?