ÒPTIC Story: Projecte Maasai, la lluita d’una tribu ancestral per salvar la seva cultura de l’extinció

La nostra ÒPTIC Story d’octubre és una història molt especial. La protagonitza la Cristina, una molt bona amiga nostra que fa deu anys es va embarcar en l’apassionant Projecte Maasai. Té a veure amb les esperances d’un poble que vol salvar la seva cultura i tradicions de la seva desaparició.

Com neix el Projecte Maasai?

El líder maasai William Ole Pere Kikanae va ser qui va demanar ajuda a la Cristina en nom de la seva tribu. Era conscient de la difícil situació que estava patint el seu poble i volia fer tot el que estigués a les seves mans per salvar-lo d’una extinció segura.

La Cristina i l’equip d’Adcam es van posar mans a l’obra. Junt amb el poble maasai van emprendre un projecte en el qual van estar tots involucrats i compromesos des del principi. “Ells són el motor del dia a dia del projecte. Nosaltres els formem i recolzem perquè puguin desenvolupar-se segons les seves pròpies creences i per ells mateixos”, ens explica la Cristina.

Campament turístic solidari a Maasai Mara

Per aconseguir fons per a la comunitat van muntar un campament turístic amb totes les comoditats, gestionat pel mateix poble, on els visitants poden gaudir de les seves vacances i, a la vegada, submergir-se en els costums, paisatges i estils de vida de la comunitat. Els seus guies? Els propis guerrers maasai.

Amb el campament solidari hem aconseguit, entre tots, escolaritzar a 250 nens i donar oportunitats de treball a mil dones artesanes en tot el territori Maasai Mara i a la frontera amb Tanzania”, ens diu la Cristina.

Per poder col·laborar amb el projecte hi ha dues vies: visitar el campament o apadrinar l’escolarització d’un nen o una nena per 15 euros al mes.

Com col·laborar amb el Projecte Maasai?

La Cristina comparteix el següent missatge amb tots nosaltres: “Us animo a apadrinar un infant de la comunitat maasai perquè tingui accés a una educació i oportunitats de futur. I, per suposat, a visitar-nos al campament i viure en primera persona el Projecte Maasai”.

Marxem cap a Kènia!

Segur que serà una experiència inoblidable. Us ho explicarem en primera persona perquè ben aviat ens embarquem cap a Kènia per col·laborar amb la Cristina i el poble maasai. Continuarem informant!

viaje solidario kenia

Últimes publicacions

Mujer sometiéndose a una revisión visual

Teràpia visual en adults i infants

Saps en què consisteix la teràpia visual? Et fem un paral·lelisme: Quan necessites fer una rehabilitació muscular, veritat que vas

Podem ajudar-te?