Viatge solidari amb ADCAM per revisar la salut visual dels nens massai

Connexió. Aquesta és la paraula que li va venir al cap al nostre company Javier quan va visitar el Projecte Maasai a Kenya que està duent a terme ADCAM i la mateixa comunitat massai. Connexió amb els nostres valors, amb la nostra essència i amb les necessitats més vitals de l’ésser humà.

En aquest post us explicàvem la gran tasca conjunta que estan realitzant la nostra amiga Cristina, l’equip de ADCAM i els homes, dones i nens massai. Un projecte que Javier va viure en persona i que li va permetre entrar en contacte amb gent meravellosa que lluita per un somni comú: el futur de la tribu massai.

Ens ho explica el nostre company Javier amb les seves pròpies paraules.

Si haguessis de descriure el teu viatge solidari al campament Maasai d’ADCAM amb una sola paraula, quina seria?

Connexió. En una societat en la qual parlem tant de desconnexió com a via de escapament, crec que es més important pensar en connectar amb valors que tenim una mica oblidats.

Quines són les primeres sensacions que vas tenir a l’arribar?

En primer lloc vaig tenir una grata sensació d’aïllament després d’unes quantes hores de viatge, per passar a sentir-me perfectament acollit per tot el personal de la comunitat massai que ens va venir a rebre.

Quins objectius tenies i quins vas poder assolir?

La meva intenció era fer un screening a tots el nens de l’escola, uns 250, per identificar els que podien tenir dificultats visuals. Però per qüestions alienes a la nostra voluntat vam fer la meitat aproximadament.

Com van reaccionar els nens durant el seu examen visual? Quines necessitats visuals específiques vas detectar?

Per a ells va ser una activitat lúdica més de les que els vam preparar aquell dia, així que els va fer molta il·lusió. Vam detectar al voltant d’uns 15 nens amb una visió reduïda que sospito necessitaran ulleres.

Com definiries als Maasai, quins adjectius et venen al cap quan penses en aquesta tribu amb qui vas conviure una setmana?

Són una comunitat orgullosa de la seva cultura i molt connectada amb la vida en el seu estat més pur.

Què és el que més necessita la tribu Maasai, quines necessitats principals tenen que es puguin cobrir des de la distància?

Podríem parlar molt sobre quin és el nostre concepte de necessitat i el seu però, en qüestions sanitàries i d’accés a l’educació, qualsevol aportació que els podem fer arribar, sigui econòmica o material, tindrà un gran valor.

Com continuarà ÒPTIC Platja d’Aro la seva col·laboració amb ADCAM?

Bé, d’una banda, la nostra feina amb els nens ha quedat incomplerta i haurem de buscar la manera d’acabar-la; i, per una altra, estem pensant en accions que ens permetin aconseguir recursos per la Mara Vision School d’ADCAM.

Personalment, quins aprenentatges t’emportes amb tu després d’aquest viatge?

Uns quants però sobretot el prendre consciencia que és molt fàcil viure desconnectats de la nostra pròpia vida, en una espiral que no ens permet reconèixer la nostra pròpia essència.

Què recomanaries a les persones que vulguin col·laborar amb ADCAM? Com els intentaries convèncer de que la seva ajuda és necessària?

Potser la millor manera és conèixer sobre el terreny la feina que ADCAM està fent, així que un viatge al Mara Vision Camp seria definitiu per convèncer a qualsevol i una experiència inoblidable, sens dubte. Navegar per la seva web o fer una trucada també els ajudarà a veure que qualsevol ajuda serà ben rebuda.

Quin missatge li enviaries a la teva amiga Cristina després de la teva estada al campament que ha aixecat amb ADCAM i la tribu Maasai?

En primer lloc no puc deixar de felicitar-la de tot cor per haver contribuït en aquest fantàstic projecte que tantes vegades m’havia explicat però que no he sigut conscient de la seva dimensió fins que l’he viscut. En segon lloc, gràcies per donar-nos l’oportunitat de poder viure-ho en primera persona amb aquesta fórmula de viatge que ho té tot: oci, voluntariat, cultura, vida salvatge…

Moltes gràcies, Cristina!

**Compres solidàries aquest Nadal**

Aquestes festes, les teves compres a ÒPTIC seran solidàries. Destinarem el 3% de les vendes totals d’aquestes festes a l’apadrinament d’infants de la Mara Vision School d’ADCAM, un regal que podran gaudir al llarg de tot el curs escolar. Des de ja, gràcies pel teu suport!

viaje solidario kenia viaje solidario kenia viaje solidario kenia viaje solidario kenia

 

Últimes publicacions

Mujer sometiéndose a una revisión visual

Teràpia visual en adults i infants

Saps en què consisteix la teràpia visual? Et fem un paral·lelisme: Quan necessites fer una rehabilitació muscular, veritat que vas

Podem ajudar-te?