gafas de sol niños platja d'aro

Ulleres de sol per a nens: la importància de protegir-los la vista

pulsera medición radiación solar

Quan aneu pel carrer o la platja, soleu veure que els pares porten ulleres de sol però els seus menuts no? És una situació molt comú, i no és que sigui un tema de negligència, és que tradicionalment no hi ha hagut costum que els nens portin ulleres de sol. I és que amb prou feines el 2% dels nens utilitza ulleres de sol.

De fet, els ulls són 20 vegades més sensibles que la pell davant els raigs de sol. Això s’incrementa a més en els nens al tenir els ulls més sensibles que els adults. El cristal·lí dels nens menors de 10 anys deixa passar el 75% dels raigs UV, en comparació de només el 10% als 30 anys.

Protegir la salut ocular des de la infància evita l’aparició de malalties associades als ulls en l’edat adulta. El dany ocular provocat pels raigs UV és acumulatiu i permanent.

Una altra dada important a tenir en compte és que, segons un estudi elaborat pel Col·legi Nacional d’Òptics-Optometristes d’Espanya, el 93% de les ulleres de sol venudes en centres no sanitaris danyen la vista. Així que res d’ulleres de joguina o comprades en mercats per als nens: poden ser molt perilloses per als seus ulls.

A ÒPTIC Platja d’Aro hem iniciat aquest mes de maig una campanya de conscienciació sobre la importància de cuidar la salut ocular dels nens. Volem assessorar-te sobre el millor per protegir la seva vista amb les principals firmes de sol del mercat. A més en l’òptica, per la compra d’unes ulleres de sol infantils, et regalem una polsera mesuradora de la radiació per saber quan els raigs de sol són més perillosos.

 

Últimes publicacions

Mujer sometiéndose a una revisión visual

Teràpia visual en adults i infants

Saps en què consisteix la teràpia visual? Et fem un paral·lelisme: Quan necessites fer una rehabilitació muscular, veritat que vas

Podem ajudar-te?