Ulleres de sol: què cal saber per escollir-les bé

Les ulleres de sol són un element de protecció ocular que, amb els anys, s’ha convertit en un complement de moda cada cop més important i indispensable.

A part de les òptiques, cada dia és més fàcil trobar-les en altres llocs com gasolineres, basars, botigues de roba, botigues online…

Però, totes les ulleres de sol són iguals?

Com puc saber si realment em protegeixen del sol? Són fiables les ulleres de sol que es venen per internet?

En aquest post, t’hem volgut detallar què necessites saber de les ulleres de sol, perquè estiguis ben informat a l’hora de comprar-te-les.

gafas de sol 2020

Què has de tenir en compte a l’hora de comprar-te ulleres de sol?

Compra-les en un centre autoritzat

T’aconsellem que sempre que necessitis comprar unes ulleres de sol, vagis a un centre sanitari autoritzat. Allà, t’assessoraran segons les teves necessitats i, el més important, t’assegures que el producte que et venen protegeix i compleix amb tots els mínims que requereix qualsevol producte sanitari.

Assegura’t que tenen el Certificat CE

Una de les coses que has d’assegurar, és que portin gravades les sigles CE. Aquestes sigles informen que les ulleres compleixen amb el Certificat de Conformitat Europea i que compleixen amb els elements i nivells de seguretat mínims marcats per la Unió Europea. 

Sempre amb protecció UV

els raigs UV són molt nocius per a la vista i la pell. La protecció dels raigs ultraviolats (UV) és molt important per evitar cataractes, pinguecules i altres alteracions oculars i també de pell. Per tant, assegura’t que les lents bloquegen els raigs UVA i UVB.

Si les ulleres de sol no filtren els raigs UV, millor anar sense

Si, sí. Ho has llegit bé. Millor anar sense ulleres de sol que no posar-te’n unes que no protegeixen la vista. Per què? Doncs perquè unes lents fosques (sense filtre UV) fan que la nostra pupil·la augmenti de diàmetre, i per tant, la quantitat de radiació UV que arriba a l’interior de l’ull és més gran. En canvi, sense ulleres de sol la llum fa que la nostra pupil·la es tanqui i limiti l’entrada de radiació solar. 

Qualitat de les lents

Quan parlem de qualitat, ens referim al material en què aquestes estan fabricades. És important que les lents de les ulleres de sol no creïn distorsions ni alterin el color del que estem veient. Si el material no és suficientment bo, es creen distorsions en la imatge que enviem al nostre cervell, i això pot generar mal de cap, sensació de mareig, etc.

Prova’t les ulleres de sol

No totes les ulleres de sol serveixen per a tothom. Estem d’acord que les ulleres de sol també són un complement de moda, i que per tant, ens ha d’agradar la seva estètica. Però no oblidis que si unes ulleres de sol no t’encaixen bé, ja sigui per la seva forma, per la mida del seu pont o varetes (allà on es reparteix el pes i on es recolzen les ulleres) o per la mida en general, no seràn còmodes i, fins i tot, et poden arribar a deixar algun senyal a la pell.

Pregunta, sempre. No et quedis amb dubtes.

Els especialistes estem encantats d’explicar-te tot el que necessites saber i guiar-te en la teva compra.

Últimes publicacions

Mujer sometiéndose a una revisión visual

Teràpia visual en adults i infants

Saps en què consisteix la teràpia visual? Et fem un paral·lelisme: Quan necessites fer una rehabilitació muscular, veritat que vas

Podem ajudar-te?