Bons hàbits d'estudi

Amb una bona salut visual és més divertit aprendre

Tornem de vacances i és l’hora de posar-se a punt per un nou curs ple d’activitats i noves experiències! Un nou repte com aquest necessita una mirada renovada, clara i saludable i, per això, és molt recomanable fer una revisió ocular. A més de la revisió, a casa també es poden adoptar uns hàbits de salut visual i postural que són molt fàcils de posar en pràctica i poden ser la clau per evitar futurs problemes de salut. Us n‘expliquem els principals:

ESPAI

Per aconseguir un bon rendiment visual és molt recomanable disposar d’un espai ordenat i comptar amb una bona ventilació que ens renovi l’aire.

LLUM

Sempre que sigui possible, hi hauria d’haver llum natural sobre la zona d’estudi. Si treballem amb l’ordinador, és molt més important la il·luminació ambient. Cal evitar els reflexos de llums o finestres sobre la pantalla.

DISTÀNCIA

La pantalla de l’ordinador hauria de situar-se a una distància mínima d’entre 40 o 50 cm dels ulls. Quan llegim sobre paper o escrivim, la distància hauria de ser d’entre 35 o 40 cm.

POSTURA

L’esquena ha de tocar el respatller de la cadira, els peus han de reposar a terra i les cames han d’estar en angle recte i no han d’estar creuades. També és molt important guardar una postura adient mantenint els dos ulls a la mateixa distància del paper i comptar amb una bona il·luminació.

DESCANSOS

Els ulls necessiten períodes de descans per recuperar la frescor i no saturar-se. Quan veiem la tele, hem de procurar fer una pausa aproximadament cada hora. Si utilitzem l’ordinador o llegim, hauríem de seguir la norma 20/20/20: cada 20 minuts descansem durant 20 segons mirant més enllà de 20 peus (6 metres) per exemple per una finestra, procurant flexibilitzar l’acomodació mirant a distància. No hem d’oblidar parpellejar amb regularitat, ja que tendim a fer-lo menys del normal (unes 15 vegades per minut) quan realitzem tasques concentrades.

 

Tot i seguir aquests consells, en alguns casos la salut visual no acaba de ser del tot bona i això pot provocar dificultats en l’aprenentatge. En aquests casos, es recomana seguir un programa personalitzat i específic de TERÀPIA VISUAL, que pot ser fonamental per millorar la comprensió del que veiem i l’aprenentatge.

Pots consultar-nos sobre la teràpia visual, i tot els serveis que t’oferim a ÒPTIC per ajudar-vos, a tota la família, a veure el món amb la mirada més sana!

 

studying-482328_1280

Últimes publicacions

Mujer sometiéndose a una revisión visual

Teràpia visual en adults i infants

Saps en què consisteix la teràpia visual? Et fem un paral·lelisme: Quan necessites fer una rehabilitació muscular, veritat que vas

Podem ajudar-te?